ShareThis

Khamis, 5 Januari 2012

LOPES SAGU


ASSALAMUALAIKUM !

Apa kabo mike ??
Sihat? Baguslah kalo macam tu !
Ambo ? Alhamdulillah sihat aje...orang kampung ambo kata sihat sokmo !!

Apa ya ambo nak penuhkan N3 ambo malam nih?
Oh ya 'LOPES SAGU'. Sedap juga apalagi kalo kita makan waktu dahaga.....sejuk2 gitu!

Biasanya ambo akan buat lopes ni dengan merendamnya terlebih dulu, ye lah kurang
lebih 2 jam gitu. kemudian setelah iaanya 'kembang', ambo akan letak gula ikut manis yang
kita mahukan dan pewarna kemudian tambah sedikit aja air. Kukuskan ia.

Ambo biasanya akan kukus sagu ni, kerana ianya akan masak dengan nyantek gitu. Tak terlalu
lembik dan tak juga kerazz! Senang untuk memotongnye Jah!

Worai kita layan 'LOPES SAGU' ambo nih!
YYYEEESSSSSZZZZ !!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...