ShareThis

Khamis, 18 Ogos 2011

Yong...... dari zero ke......!




Assalamualaikum semua!
Haghi ni 18 Ogoh 2011, ambo dapat meseh (mesej) sughoh beli paper NST dari anak penakan ambo... Yong! Weh! dah kelua kae stori dia haghi ni?

Dapat jey paper, kalut jey ambo selak caghi Yong punya stori....... Wah terpampang muka dia di dua muka sughat berwarna. Hui....glemer lae budak soghang ni..ambo bersoghak dalam ambo punya hati. Tupang seghenok! Ho lae anak penakan masuk paper! Sapa hat tak seghenok?

Yong bermula daghi zero! Dulu dia tak thu buat penama pong...maklong lae anak manja mak!
Sejak bila dia mula minat masak ambo pong tak beghapa nak thu, tapi ambo dok ghasa lepaeh dia menikah kok?

Ambo selalu kata, ambo tabek spring kat dia, masa arwah anak dia si Ayin masih hidok, dia jaga arwah first class oooo! Bila dia balik ke ghumah ambo, kami selalu sembang sapey dinihaghi... bukan sembang paksae apa...hal masak memasak, macam2 resepi kami dok tuka gi maghi.. seghenok wei! Tu lae Yong... yang tak beysa pandang negatif pada apapong! Yong selalu positif dan loni dia semaking berjaya..bintang Yong semaking ceghah!

Tahniah Yong,
Ambo bangga! tapi satu ambo selalu pesan kat Yong.... Ingat ALLAH, pasti kita berjaya.
Tu lae ceghita Yong, salah soghang daghi berbelas anak penakan ambo yang kebanyakanya. berjaya! Tapi Yong berjaya dalam dunianya, Yong minat masakan.

Jumaat, 12 Ogos 2011

Tentang Ramadhan


Sabtu, 6 Ogos 2011

Di Bulan Posa!

Assalamualaikum!

Dah lama bena ambo tak meghipuk dengan muma semua. Apa haba?
Tetu muma semua dok sehat2 sokmo dih! Alhamdulillah....syukur kepada ALLAH SWT yang memberi limpahan kasih sayangNYA!


Takdak apa-apa hat ambo nak kata, kok-kok pong nak ucat SELAMAT BERPOSA....heh...heh...heh....! Ambo haghap kita semua dapat berposa sebaik mukeng dih!

Sokmo pong kalu bulaeng posa ambo tak beghapa lalu nak makan nasik.....makanan wojik ambo tu! macam tu lae juga di tahong ni....lauk bekuah lasong tak jalannnn!
Tapi...ada tapinya....! ambo paling suka masakan bergoreng hat keghing2....tu baghu masok ngan selegha ambo! oghang tua deh.....!

Utok suami ngan anak ambo....beli jey! Tak ghok deh nak hambat masak....Ghasa tak bebalo deh. Kot haghi ni ambo masak....coti weiiii! Coti-coti lagu ni tetu seghenok kalu masak kat suami ngan anak-anak! Apa resepi tak thu lagi lae.....heh...heh...heh...!

Ambo begheti di sini dih! esok2 kalu ambo ada kelapangan....ambo meghapu lagi.....!

Assalamualaikum.


Jumaat, 5 Ogos 2011


(KLIK PADA GAMBAR UNTUK IMAGE YANG LEBIH BESAR)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...