ShareThis

Khamis, 18 Ogos 2011

Yong...... dari zero ke......!




Assalamualaikum semua!
Haghi ni 18 Ogoh 2011, ambo dapat meseh (mesej) sughoh beli paper NST dari anak penakan ambo... Yong! Weh! dah kelua kae stori dia haghi ni?

Dapat jey paper, kalut jey ambo selak caghi Yong punya stori....... Wah terpampang muka dia di dua muka sughat berwarna. Hui....glemer lae budak soghang ni..ambo bersoghak dalam ambo punya hati. Tupang seghenok! Ho lae anak penakan masuk paper! Sapa hat tak seghenok?

Yong bermula daghi zero! Dulu dia tak thu buat penama pong...maklong lae anak manja mak!
Sejak bila dia mula minat masak ambo pong tak beghapa nak thu, tapi ambo dok ghasa lepaeh dia menikah kok?

Ambo selalu kata, ambo tabek spring kat dia, masa arwah anak dia si Ayin masih hidok, dia jaga arwah first class oooo! Bila dia balik ke ghumah ambo, kami selalu sembang sapey dinihaghi... bukan sembang paksae apa...hal masak memasak, macam2 resepi kami dok tuka gi maghi.. seghenok wei! Tu lae Yong... yang tak beysa pandang negatif pada apapong! Yong selalu positif dan loni dia semaking berjaya..bintang Yong semaking ceghah!

Tahniah Yong,
Ambo bangga! tapi satu ambo selalu pesan kat Yong.... Ingat ALLAH, pasti kita berjaya.
Tu lae ceghita Yong, salah soghang daghi berbelas anak penakan ambo yang kebanyakanya. berjaya! Tapi Yong berjaya dalam dunianya, Yong minat masakan.

3 ulasan:

pidos berkata...

raya xah buat kuih...makan kuih yong je...:D

MOBYDICK berkata...

Takper,mari makan kuih kt rumah ambo....

Yati Yahaya berkata...

hari ni tanpa sedar airmata yong menitis baca apa yang chumah tulis.....sayang chumah banyak2

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...