ShareThis

Khamis, 8 Disember 2011

JAMUAN UNTUK MERHABAN !!!




ASSALAMUALAIKUM.

Sambil rehat-rehat hilangkan penat, ambo jenguk kejap blog ambo nih! Entah ye...sayang sungguh ambo pada blog ni, dia penghibur dan dialah tempat ambo mencurah idea....wah! tangkap jiwang pulak mak cik ni Jah!

Duduk-duduk saja, tak best...! Apa ambo nak buat ye??? ...apa nak menjamu undangan yang datang untuk merhaban nanti? Apa nak buat yea???

Kodek2 esbok, ada sikit lagi isi durian 2 tahun sudah! Buat BENGKANG DURIAN ajelah....Senang ....benda dah ada, boleh jugak nompang kenduri kan?
Siap semua adunan, terus bakar..... sambil-sambil tu letak agar-agar tali atas dapur.....sekali lagi ambo ulang tayang buat PUDING ROTI. Benda yang senang, lagi pulak lebihan santan yang ambo perah ada lagi, roti pun ada lagi...ah..hah..habiskanlah benda yang nak rosak ni!

Maka jadilah BENGKANG DURIAN dan PUDING ROTI ambo.....untuk menjamu tetamu
yang datang bertandang nanti.
Jemu ke Jah...tak apa....kadang2 kita masak benda yang sama, tapi rasanya kadang2 berlainan,
maklumle ambo kalau buat bengkang, main bantai aje..takdak resepi yang khusus!

Worait Jah, apapun moh le kita layannnnnn!!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...