ShareThis

Ahad, 22 April 2012

KEK PUDING KARAMEL PELANGI.....(TER...TER...TER....!!)





ASSALAMUALAIKUM!!

Selamat pagi semua!
Pada yang bercuti hujung minggu, ambo ucapkan selamat ' bercoti ' ! Pada yang tak bercoti tu, pandai-pandailah jaga kesihatan, jangan kerja tungkus lumus sampai tak sempat nak jaga kesihatan.

Kesihatan sangat penting ye! Sikalang manyak pinyakit li lalamooooo, tatak nampak llhoooorrrr!
Luangkan masa emas mike, gi le berjumpa doktor!
Kalo 'berpenyakit' kita boley jaga, kalo belum 'berpenyakit' kita berjaga-jaga!
Wah..makcik nih, pagi-pagi lagi udah maw nasihat worang......! bukan Jah, ambo cuma nak mengingatkan
diri ambo sendiri dan mengingatkan pada kengkawan jugak!

Kita tinggalkan kisah di atas, sikalang wa maw cakap itu haliiiii, was ada masak itu kek!
Pada wa ' kureng menjadi' ' Takpa....takpa...'pes taim' buat hahahah! Apa-apa pun sonok giler Jah!

Sebenonye, ambo begitu banyak blogwalking untuk membuat 'KEK PUDING KARAMEL PELANGI'
nih! Rasa 'renyah' tapi nak mencuba, apalagi 'molut' dok rasa nak makan! Ni resepi ambo skodeng merata,
kejap ngendap di blog Puan Azlita, kejap ngendap di bolg Anna Qaseh last-last ambo skodeng resepi
'campoq2' Sebab ambo tengok kurang lebih sama aja!

Tak segak le kek ambo nih..maklum aja skodeng! Tak macam 'sifu' buat, apapun ambo rasa 'sangat suka'!
kalo mike nak mencuba, kena betul2 faham stepnya.....barule tak 'penat' macam ambo!  hahahahah!
Apa-apapun ambo 'agak' berjaya! Uuiiiihhhh masuk lif tekan butang nampak!!! kehkehkehkehhh!!!
Satu saja ambo rasa...puas dapat makan dari air tangan sendiri....tapi lagi satu 'boley makan banyak!!!!'
hahahahah!!!

Moh le kita berkonsi mata melihat 'kek ambo nih....resepi tak tulis sebab mike boley skodeng dari bolg2 yang ambo bagitau kat atas nun! Ambo akan cuba lagi Jah, bila kita dah membuatnya, kita akan rasa
'senang'!! Tentu mike 'tertanya2' kenapa kek ambo tajuk yang belakang tu ter..ter..kan? Pada ambo sebab 'ter'pegun......'ter'penat...'ter'banyak masa ambo guna untuk menyediakan kek ni dan macam-macam 'ter' lah! hahahah!!

Ni N3 ambo untuk pagi nih...Jumpa lagi bila-bila masa!
Ambo nak gi ke dapur...nak tengok bancuhan 'apom bakar 'ambo !

HEH>>HEH>>>HEHHHHH.!!!

1 ulasan:

geez berkata...

Wow! Cantik sangat!! Mesti sedap! ^_^

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...