ShareThis

Selasa, 7 Februari 2012

KUIH KETAYAP



ASSALAMUALAIKUM !!!

terkenang semasa duluuuuu..
hatiku merasa rinduuu
mungkinkah dapat bertemuuuu
padamu duhai kasihkuuuuu.......

Tiba-tiba rasa rindu..rindu pada masa silam ambo ....yang semakin jauh ambo tinggalkan !!
Sedey le pulak! ahhhh ! jangan sedey-sedey.....masa lalu tak akan dapat kita ulang balik...
cuma sekadar dapat kita kenang dalam lipatan sejarah...!!!

Kerana windu lah, atas permintaan suami, ambo buatkan sekali lagi 'KUIH KATAYAP'
Terkenang semasa nunggu SPM, kuih ni le ambo buat, letak di kedai makan....kejap aja...
tapi...nostalgia betull!!

Hahahha!!! sekali lagi ambo skodeng resepi tok nenek....mike jangan jemu..sekadar berkongsi
rasa...berkongsi kenangan dan selainnya berkongsi resepi....!
Walopun 'KUIH KETAYAP' ni resepi paling senang, tapi....ada juga orang yang tak boleh membuatnya! Betul Jah ...wa cakap ..tatak tipu punnnnnyyyyeee !!

Sekali lagi kita berkongsi resepi ni

Bahan asas:

Tepung gandum
Telur
Air
Garam
Inti kelapa parut

Semua bahan diatas kecuali inti, mike blend aja.......tatak susah maaa!
Bancuhan janganlah cair sangat, nanti kulit dadarnya terlalu lembut susah mau gulung

Ambo' kureng gemo ' kuih nih, tapi kalo suami ambo..fuhhhhh...berkenan sangat dia.....!
Apa-apapun...beghehhhh !!!

Bubye....!!




0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...